Manóvilág, Katt Ica a bolondos katicalány története


A Manóvilágot Bubutimár Éva régóta álmodja. Kislány korától hordozza, vigyázza és 1994 óta agyagba gyúrva kiállításokon adja át az Embereknek a Manó szobrokat.

2008-ban egy lelkes manórajongó Bató Helga grafikus készített  Bubunak egy ajándékot, egy fotomontázst a kiállításokon fotózott manókból. Ennek a képnek a mintájára a két alkotó közös munkába kezdett, s nemsokára megszületett a Manóvilág könyv.

A kerámia szobrokhoz  Bubutimár Éva történeteket írt, amik a Manók életéről szólnak, de fontos üzeneteket rejtenek Mindenki számára. Bató Helga pedig illusztrációkat készített a BubutimArt-Manóműhely csoport munkáiból: kerámiákról, képző és iparművészeti alkotásokról, a Manókról. S a szobrokhoz nemcsak történet, de Pásztor Attila költő által írt versek is társulnak, melyeket Horváth Endre hangszerző zenésített meg - így alakult ki egy nem  hétköznapi produkció, a Manóvilág előadás - ahol a résztvevők a gyerekek, akik a kerámia Manók között Bubu segítségével Manókká, Mesebeli lényekké változhatnak, énekelve, táncolva ünnepelhetik Manóvilág létezését.

A Manóvilág könyvnek három része jelent meg.
A sorozat második része: Manóvilág, Katt Ica a bolondos katicalány története
Ajánló a könyhöz
Bubutimár Éva keramikuss Manóvilágában
újabb esemény történik.
CsíGabi, az elszenderedett csigapostás kalandjai után, most megismerkedhettek KattIcával, az Önmagával elégedetlen katicalánnyal, aki akár arra is képes, hogy tiltott helyről szerezzen meg különleges főzetet,  abban a reményben, hogy kicsi, kövér és pettyes teste sudárrá, karcsúvá és selyem fényben tündöklővé változzon a közelgő ünnepélyre. Ha lenne ilyen főzet, vajon melyikünk nem játszana el a gondolattal, hogy kortyoljon belőle egy keveset ?
A Manók kedves mesevilága különleges lényekkel teli, színpompás képeket tár elénk, ahol a történet mögött,
a legnagyobb értéke a szorgosságnak, a tudásnak,
a barátságnak, a bizalomnak és Önmagunk teljes elfogadásának van.
Nővérem, Bubu pontosan egy azaz egy pöttyös anyatündére három gyermekének, mindent tudó kattogó asszonykája környezetének, akikkel együtt úgy szeretem Őt, ahogy van: szabadnak, sugárzónak és fáradhatatlannak. Fogadjátok örömmel  és szeretettel KattIca történetét abból a valóságos kemencei és kapolcsi manókertből, ahol még mindig rotyog a fazék és világol a szentjános bogár.

Zsazsa

A könyv megvásárolható kiállításainkon és a vásárokban ahol részt veszünk,
valamint megrendelhető webshopunkban ide kattintva!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése