Manóvilág, CsiGabi a gyorspostás történeteA Manóvilágot Bubutimár Éva régóta álmodja. Kislány korától hordozza, vigyázza és 1994 óta agyagba gyúrva kiállításokon adja át az Embereknek a Manó szobrokat.

2008-ban egy lelkes manórajongó Bató Helga grafikus készített  Bubunak egy ajándékot, egy fotomontázst a kiállításokon fotózott manókból. Ennek a képnek a mintájára a két alkotó közös munkába kezdett, s nemsokára megszületett a Manóvilág könyv.

A kerámia szobrokhoz  Bubutimár Éva történeteket írt, amik a Manók életéről szólnak, de fontos üzeneteket rejtenek Mindenki számára. Bató Helga pedig illusztrációkat készített a BubutimArt-Manóműhely csoport munkáiból: kerámiákról, képző és iparművészeti alkotásokról, a Manókról. S a szobrokhoz nemcsak történet, de Pásztor Attila költő által írt versek is társulnak, melyeket Horváth Endre hangszerző zenésített meg - így alakult ki egy nem  hétköznapi produkció, a Manóvilág előadás - ahol a résztvevők a gyerekek, akik a kerámia Manók között Bubu segítségével Manókká, Mesebeli lényekké változhatnak, énekelve, táncolva ünnepelhetik Manóvilág létezését.

A Manóvilág könyvnek három része jelent meg.
A sorozat első része: Manóvilág, CsiGabi a gyorspostás történeteAjánló a könyvhöz:
Hogy néha felfedezek egy-egy ismerős arcot, baráti tekintetet, nővérem, Bubutimár Éva manóvilágába rejtve, már nem meglepő dolog. Azonban, hogy egy kedves mese által, ilyen mély betekintést kaphass a keramikusnő közösségbe vetett hitébe, az figyelemre méltó.  Mert tudom, hogy hiszi: a szorgos gondoskodás, a főzetek és lekvárok elkészítésének ismerete, az egymásra figyelés, nemcsak hétköznapi feladat, hanem a közös alkotásokban megmutatkozó öröm:
az ünnep maga.
A sárból és agyagból megvalósult képzelet fontos üzenetet hordoz, mégha CsiGabi, a gyorspostás el is felejti átadni azt…
A tó körüli manók ünnepe minden évben vár téged is a Művészetek Völgyében: Kapolcson. Útközben találkozhatsz a lustaság és felejtés varázsszerétől bódult manókkal.
Hogy mit teszel értük? – azt rád bízom.
Zsazsa
A könyv megvásárolható kiállításainkon és a vásárokban ahol részt veszünk,
valamint megrendelhető webshopunkban ide kattintva!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése